Γιάννης Σταυρόπουλος

Είναι ώρα για ρίσκο, όχι για κομπιουτεράκια!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την εξέλιξη των playoffs και το επόμενο checkpoint της μάχης που συνεχίζεται με τρεις.

Ξεκινάω όπως τελείωσα το προηγούμενο κείμενο. Eίχα αναφέρει πως η 3η αγωνιστική αποτελεί το πρώτο Checkpoint της κούρσας, γιατί θα ξέρουμε αν ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους διεκδικητές. Το μάθαμε. Δεν θα συνεχίσει, παρότι ξεκίνησε ιδανικά στη συνέχεια δεν επιβίωσε. Είχε σημαντικούς ποδοσφαιριστές του σε άσχημα βράδια και o Λουτσέσκου είχε δύο back to back παιχνίδια, που δεν τα ζύγισε σωστά. Μετά το «Βικελίδης» με την αγωνιστική του συμπεριφορά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως τον ενδιέφερε περισσότερο να διατηρηθεί στην κούρσα…

Αντίθετα, η ΑΕΚ είναι η μόνη σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που δεν φοβήθηκε αν θα την πετάξει έξω η «στροφή». Για αυτό είναι και η ομάδα που πήρε το μοναδικό -μέχρι στιγμής- «μεγάλο» αποτέλεσμα στη διαδικασία. Το «διπλό» στην Τούμπα ήταν η απάντηση στον εαυτό της μετά τα δύο κολλητά αποτυχημένα ντέρμπι με Ολυμπιακό (1-3) και Παναθηναϊκό (0-0) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πήρε «εξάποντο» εκτός έδρας. «Έχτισε» μαξιλαράκι με τον ΠΑΟΚ και πρέσαρε με την ψυχολογική της επιστροφή τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ντέρμπι πήρε και ο Ολυμπιακός με εξαιρετική, μάλιστα, εμφάνιση, που τονώνει την ψυχολογία του τρομερά, απέναντι στον ΠΑΟΚ! Ωστόσο, δεν είναι αυτό που λέμε «μεγάλο» αποτέλεσμα. Στην έδρα σου σε αυτήν τη διαδικασία υπολογίζεις «τρίποντα» με όλους! Σαφώς ήταν για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους μία σπουδαία νίκη, αλλά το «μεγάλο» αποτέλεσμα θα είναι το «διπλό» στη Λεωφόρο. Σε ένα ματς, που πριν παιχτεί, θα μπορούσε να πει ένας φίλος του ότι το «Χ» θα το αγόραζε.

Ο Παναθηναϊκός, ακόμη δεν μπορεί να υπολογίσει τη «ζημιά» που θα του κάνει το 0-0 με τον Βόλο. Ωστόσο, το «Βικελίδης» ήρθε σε τέλειο τάιμινγκ και με το «διπλό» απομάκρυνε πολλά σύννεφα. Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που βρίσκεται στην κορυφή η νίκη είναι must. Αντίθετα, ένα «διπλό» στο Φάληρο ή στην Τούμπα θα ήταν το «μεγάλο» αποτέλεσμα, που θα απογείωνε τις πιθανότητές του για τον τίτλο.

Η απόσταση μεταξύ των τριών είναι σχεδόν μηδενική για να μπούμε σε σενάρια βολικών αποτελεσμάτων. Το βέβαιο είναι πως με ακόμη επτά αγωνιστικές στη διαδικασία κάθε αποτέλεσμα «διορθώνεται». Τώρα που η πίεση είναι σαφώς λιγότερη από αυτή που θα συναντήσουν οι διεκδικητές στις τελευταίες στροφές το ρίσκο είναι μία επιλογή που μπορεί να απογειώσει και αν δεν βγει οι συνέπειές του ακόμη δεν θα είναι καταστροφικές!

Ο ΠΑΟΚ δεν το κατάλαβε αυτό. Κόντρα στην ΑΕΚ προσαρμόστηκε πάνω στην ομάδα του Αλμέιδα, περιμένοντας εκείνη να κάνει το λάθος, που όχι μόνο δεν το έκανε αλλά του τα πήρε όλα. Κόντρα στον Ολυμπιακό μπήκε σε λογική διαχείρισης ενός «δώρου» που του ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και τελικά βγαίνει εκτός κούρσας με το παράπονο της έλλειψης ρίσκου να κυριαρχεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x